ret methode boek
Boeken.
De RET Methode. De RET Trainingen. Gezond verstand als therapie. Wij mensen kunnen onszelf ongelukkig en ziek maken door een aangeboren neiging om onze omgeving op een verkeerde manier waar te nemen. Door uit te gaan van irrationele ideeën en gedachten gaan we ons onzeker, angstig en depressief voelen. Dit is het uitgangspunt van de Rationeel-Emotieve Therapie RET. De therapie is erop gericht deze irrationele en onjuiste gedachten op te sporen en te vervangen door reële en rationele gedachten. Gezond verstand als therapie maakt de lezer op een heldere manier vertrouwd met de structuur en de uitgangspunten van de RET. De beschrijving van tal van toepassingsmogelijkheden variërend van veel voorkomende problemen met betrekking tot liefde, seksualiteit en gezin tot rouwverwerking en angst en stemmingsstoornissen maakt dit boek toegankelijk en prettig leesbaar.
Lezen over RET Instituut voor Rationele Therapie.
50 jaar geleden publiceerde Albert Ellis het eerste handboek over rationeel-emotieve therapie, sindsdien heeft RET een grote ontwikkeling doorgemaakt en is zij uitgegroeid tot één van de meest gebruikte therapievormen die vandaag de dag wordt toegepast. Henk Hermans beschrijft in zijn boek de uitgangspunten van deze bewezen effectieve aanpak.
Nieuwsbrief.
Instituut RET Moeten" maakt gek" Ellis Backx inleiding Boek.
Een andere methode is er niet, behalve wanneer u een deel van de discipline die u moet opbrengen, uitbesteedt aan een psychotherapeut. Een groot deel van dit boek heeft Albert Ellis zelf oorspronkelijk in het Engels geschreven. Ik heb daaraan de hoofdstukken 6 en 20 toegevoegd en de huiswerkopdrachten geschreven. Daarnaast was het nodig het boek te bewerken voor de Nederlandse cultuur, waarbij mijn speciale dank uitgaat naar Hans Mabelis voor zijn hulp. Tevens heb ik mijn ervaringen van Europese bodem verwerkt in de oorspronkelijk Amerikaanse tekst. Omdat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van enkele woorden met een speciale betekenis, is achter in het boek een woordenlijst opgenomen. WOUTER BACKX MEI 1991. Instituut RET Rationeel-Emotieve Therapie Instituut voor Rationeel-Emotieve Training Opleiding RET.
Nieuwsbrief.
Boeken en websites over RET.
Geschikt als je er echt dieper in wilt duiken: een helder, verdiepend, informatief boek. Niet voor even vlug wijs worden! De bedenker van de RET, Dr. Albert Ellis, heeft zijn eigen organisatie gesticht: het Albert Ellis Institute in New York.
Boekenhoek Rationeel emotieve therapie.
Met dit boek leer je de RET-methode toe te passen op de werkvloer. In de loop der jaren is RET de toonaangevende methode geworden voor mensen die optimaal willen functioneren. Dit boek belooft geen oppervlakkige quick fix methode, maar een diepte-investering in jezelf, die op termijn zijn vruchten zal afwerpen.

Contacteer ons