ret methode
Nieuwsbrief.
Wat is RET ret-training.nl.
Daarnaast is RET ook een educatieve methode; je kunt gaandeweg leren om de principes en stappen van de RET bij jezélf toe te passen. Breed inzetbaar RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Toepasbaar op veel verschillende gebieden; bijvoorbeeld bij het aanpakken van faalangst, overspannenheid en stress, uitstelgedrag, overmatig perfectionisme, piekeren, onzekerheid, somberheid, schaamte of schuldgevoelens en woede.
Wat is RET? Rationeel emotieve therapie.
Ellis liet zich bij het ontwikkelen van zijn methode vooral inspireren door de psychiater Karen Horney 1885 1952 en door filosofen zoals Epictetus, Bertrand Russell. Vooral Epictetus werd door Ellis frequent aangehaald, omdat hij de centrale gedachte achter RET zo bondig formuleert: Het zijn niet de dingen zelf die ons verstoren, maar onze gedachten over de dingen.
Instituut RET Wat is RET Therapie Training in Haarlem RET Methode.
RET gaat ervan uit dat het verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden en dat mensen, veel meer dan ze meestal denken, de keuze hebben om uit vastgeroeste patronen te stappen. Huiswerkopdrachten zijn een vast onderdeel van de RET-aanpak. Instituut RET Rationeel-Emotieve Therapie Training Opleiding RET RET methode.
RET toepassen in 8 stappen.
Wat wil jij leren? Leren Cursus Persoonlijke effectiviteit RET Stappenplan RET. De RET toepassen in 8 stappen. Wat is RET? De basis: A-B-C. 1: Beschrijf de situatie. 2: Beschrijf je gevoelens en gedrag. 3: Beschrijf je gedachten. 4: Beschrijf gewenst gedrag.
RET stappenplan, zo kom je van nare emoties af.
Mijn aanpak is grondig en zorgvuldig. RET stappenplan voor lastige situaties. RET staat voor Rationele Effectiviteits Training en is een methode om ongewenst gedrag of nare emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of prettiger emoties. Wat is RET?
Basis van RET: A-B-C.
Maar je gedachten zijn van jou en die kun je dus zelf beïnvloeden. Dat kun je bereiken met de RET: het vervangen van oude, niet-constructieve gedachten door nieuwe effectieve gedachten. En daarmee krijg je zelf de touwtjes in handen. Volgende pagina: Ineffectieve gedachten.
Rationele Effectiviteits Training RET Online cursus.
Niet" de dingen zelf maken de mensen van streek, maar hun gedachten erover." Epictetus filosoof, 55-135 n. Wat is RET? De Rationele Effectiviteits Training RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties.
Instituut RET Moeten" maakt gek" Ellis Backx inleiding Boek.
Een andere methode is er niet, behalve wanneer u een deel van de discipline die u moet opbrengen, uitbesteedt aan een psychotherapeut. Een groot deel van dit boek heeft Albert Ellis zelf oorspronkelijk in het Engels geschreven. Ik heb daaraan de hoofdstukken 6 en 20 toegevoegd en de huiswerkopdrachten geschreven. Daarnaast was het nodig het boek te bewerken voor de Nederlandse cultuur, waarbij mijn speciale dank uitgaat naar Hans Mabelis voor zijn hulp. Tevens heb ik mijn ervaringen van Europese bodem verwerkt in de oorspronkelijk Amerikaanse tekst. Omdat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van enkele woorden met een speciale betekenis, is achter in het boek een woordenlijst opgenomen. WOUTER BACKX MEI 1991. Instituut RET Rationeel-Emotieve Therapie Instituut voor Rationeel-Emotieve Training Opleiding RET.

Contacteer ons