ret methode
Congruens Loopbaanadvies, Communicatiecoaching, Gedragstraining.
Wat is RET en hoe werkt het? staat voor Rationele Effectiviteits Training of Rationeel-Emotieve Therapie. Het is een methode om gedrag of emoties waar je last van hebt, om te buigen naar meer effectief gedrag of gedrag waar je geen last meer van hebt. De RET komt voort uit de cognitieve gedragstherapie.
Instituut RET Wat is RET Therapie Training in Haarlem RET Methode.
RET gaat ervan uit dat het verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden en dat mensen, veel meer dan ze meestal denken, de keuze hebben om uit vastgeroeste patronen te stappen. Huiswerkopdrachten zijn een vast onderdeel van de RET-aanpak. Instituut RET Rationeel-Emotieve Therapie Training Opleiding RET RET methode.
RET vijf G model en de kunst van het uitstellen met voorbeelden.
RET, het vijf G model en de kunst van het uitstellen. RET is de afkorting van rationeel emotieve therapie. In de moderne psychologie wordt veel aandacht besteed aan de cognitieve psychologie Het woord cognitief heeft te maken met denkprocessen in je hersenen. Meest bekend is nog wel het model van Albert Ellis, de RET methode.
Nieuwsbrief.
RET toepassen in 8 stappen.
Wat wil jij leren? Leren Cursus Persoonlijke effectiviteit RET Stappenplan RET. De RET toepassen in 8 stappen. Wat is RET? De basis: A-B-C. 1: Beschrijf de situatie. 2: Beschrijf je gevoelens en gedrag. 3: Beschrijf je gedachten. 4: Beschrijf gewenst gedrag.
Wat is RET? Rationeel emotieve therapie.
Ellis liet zich bij het ontwikkelen van zijn methode vooral inspireren door de psychiater Karen Horney 1885 1952 en door filosofen zoals Epictetus, Bertrand Russell. Vooral Epictetus werd door Ellis frequent aangehaald, omdat hij de centrale gedachte achter RET zo bondig formuleert: Het zijn niet de dingen zelf die ons verstoren, maar onze gedachten over de dingen.
Basis van RET: A-B-C.
Maar je gedachten zijn van jou en die kun je dus zelf beïnvloeden. Dat kun je bereiken met de RET: het vervangen van oude, niet-constructieve gedachten door nieuwe effectieve gedachten. En daarmee krijg je zelf de touwtjes in handen. Volgende pagina: Ineffectieve gedachten.
Rationele Effectiviteits Training RET Online cursus.
Niet" de dingen zelf maken de mensen van streek, maar hun gedachten erover." Epictetus filosoof, 55-135 n. Wat is RET? De Rationele Effectiviteits Training RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties.
Wat is RET ret-training.nl.
Daarnaast is RET ook een educatieve methode; je kunt gaandeweg leren om de principes en stappen van de RET bij jezélf toe te passen. Breed inzetbaar RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Toepasbaar op veel verschillende gebieden; bijvoorbeeld bij het aanpakken van faalangst, overspannenheid en stress, uitstelgedrag, overmatig perfectionisme, piekeren, onzekerheid, somberheid, schaamte of schuldgevoelens en woede.

Contacteer ons